Ενυδρεία φυτεμένου τύπου

Η κατηγορία των φυτεμενων ενυδρειων (Planted Aquarium) βασίζεται στα φυσικά οικοσυστήματα των εσωτερικών υδάτων. Ουσιαστικά, σκοπός ειναι η αντιγραφή του υδάτινου περιβάλλοντος ενός ποταμού ή μιας λίμνης μεσα απο την προσεκτική επιλογή φυτών και ψαριών.
Η σωστή συλλογή των φυτών και των ψαριών που θα φιλοξενηθούν, μεσα απο την στενή σχέση αλληλεξάρτησης που θα δημιουργηθεί , εχει συχνά αποτέλεσμα την εύκολη συντηρηση του ενυδρειου. Συγκεκριμένα το διοξείδιο του άνθρακα αλλα και θρεπτικά συστατικά που παράγονται απο τα ψάρια βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. Ομοίως, τα υδρόβια φυτά του ενυδρειου συνεισφέρουν στη φιλτρανση του νερού και απελευθερώνουν οξυγόνο.

Είδη φυτών

Anubias: Συμπαθητικά φυτά που με το όμορφο άνθος τους, όταν αναπτυχθεί, θα σας εντυπωσιάσουν. Η τοποθέτηση του πάνω σε ξύλα ή σε πέτρες το καθιστά ιδανικό για την διαμόρφωση του διάκοσμου.


Σπαθύφυλλα φυτά-Echinodorus: Τα φύλλα τους σε σχήμα σπαθιού μπορούν να γεμίσουν τον διάκοσμο του ενυδρείου χαρίζοντας πολλές κρυψώνες στα ψάρια. Τα φύλλα των φυτών αυτών μπορεί να είναι από βαθύ πράσινο ως και κόκκινο ενώ και τα μεγέθη τους ποικίλουν κάνοντας τα ιδανικά για όλα τα φυτεμένα ενυδρεία.


Φυτά για την κάλυψη του βυθού: Τα φυτά της κατηγορίας αυτής φυτεύονται στον βυθό δίνοντας την αίσθηση ενός καταπράσινου λιβαδιού.


weeping moss small

Βρύα-Mosses: Ιδανικά και πάραλληλα πανέμορφα φυτά για την διαμόρφωση τοπίου μέσα στο ενυδρείο. Οι δυνατότητες που σας προσφέρουν τα φυτά αυτά για να αυτοσχεδιάσετε είναι πάρα πολλές μιας αφού μπορούν να καλύψουν ολόκληρα ξύλα πέτρες ακόμα και την πλάτη ή τα πλαϊνά του ενυδρείου.

Είδη ψαριών

cardinal tetra planted aquarium

Paracheirodon Axelrodi-Cardinal tetra: Ο εντυπωσιακός χρωματισμός, με τις εκπληκτικές μπλέ και κόκκινες γραμμες, καθώς και η κοπαδιαστή συμπεριφορά του θα τραβήξει το βλέμα σας σε ένα φυτεμένο ενυδρείο.


boesemani planted aquarium

Melanotaenia sp-Rainbow fishes: Όλα τα χρώματα της ίριδας μπορούν να ειδωθούν σε αυτό το γένος ψαριών, γεμίζοντας με πανδαισία χρωμάτων και ενέργεια το ενυδρείο σας.


colisa_lalia_planted_aquarium

Colisa lalia–Dwarf Gurami: Ο μπλε χρωματισμός με τις κόκκινες ραβδώσεις καθώς και η μοναδική συμπεριφόρα του να αναπνέει απευθείας οξυγόνο από την ατμόσφαιρα, καθώς κάθεται στην επηφάνεια του νερού, το έχει κάνει ένα από τα πιο διάσημα ψάρια ενός κοινωνικού φυτεμένου ενυδρείου.